Pressemelding 09012017

Endret Mon, 09 Jan 2017 ved 12:07 PM

Historisk stort bobilsalg i Norge

For første gang er det solgt mer enn 3 000 nye bobiler i Norge i løpet av en sesong. Salget økte med hele 10 % i 2016.

Statistikkene fra de norske bobil- og caravanforhandlerne viser svært positive tall når det gjelder salget av nye bobiler. Salget er det største på 10 år. For første gang brytes grensen på 3000 solgte nye bobiler.

Orden i økonomien

- Dette er fantastisk i et år hvor det har vært mye «uro» og negativ omtale i media rundt norsk økonomi, med blant annet stadig økende arbeidsledighet. Men ser vi på hovedmålgruppen for bobiler, så er disse pensjonister med solid økonomi som i liten grad påvirkes av svingninger i økonomien, sier Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund.

Caravanbransjens inntrykk støttes opp fra finansieringsselskapene som i betydelig grad var med på å finansiere de 3052 nye bobilene som ble solgt i 2016.

- Hovedgruppen som handler ny bobil er den samme som tidligere. De er gjerne i slutten av 50-årene eller eldre, har trygg og solid økonomi, handler ikke over evne og virker ikke å være veldig avhengig av de økonomiske svingningene, sier Mette Kjærsund som er produktansvarlig for fritidssegmentet ved Santander Consumer Bank.

Stabilt campingvognsalg

Når det gjelder campingvogner, så var salget tilnærmet uendret fra 2015 til 2016. Totalt ble det registrert 2607 nye campingvogner. Dette er 0,4 % mer enn 2015.

- Vi har de to siste årene klart å stoppe den negative trenden som vi har hatt siden 2012, og det er bransjen fornøyd med. Det er først og fremst de yngre som velger campingvogn, sier Holm.

Søker gode opplevelser

Han tror det er flere årsaker til at bobiler opplever en sterk vekst i Norge, og trekker frem et økende behov for gode opplevelser i forbindelse med ferie og fritid.

- Caravanbransjens inntrykk er at nordmenn nå er mer opptatt av god kvalitet på ferie- og fritidsopplevelsene. Både bobil og campingvogn har høy standard og tilbyr mye komfort, sier Holm, som også peker på at caravanbransjen har kvittet seg med harry-stempelet.

- Nå ser vi at det er trendy med både bobil og campingvogn i flere miljøer, slår generalsekretæren fast.

Fakta om bobil- og caravansalget 2016:

For aller første gang ble den magiske 3000-grensen på nyregistrerte bobiler brutt; 3 052

Den tidligere rekorden var fra 2006 på 2966 bobiler

Det er en økning på 10,1 % i forhold til 2015

Det ble registrert 280 flere bobiler enn i 2015

Størst økning var det på bobiler over 3,5 tonn, som økte med 13,3 % (888 mot 784)

Bobiler under 3,5 tonn hadde en økning på 8,9 % (2164 mot 1988)

Totalt skiftet 9760 bobiler eiere mot 9214 i 2015 (økning på 5,9 %)

Det ble registrert 2607 nye campingvogner i 2016 mot 2597 i 2015 (økning på 0,4%)

Totalt skiftet 22 391 campingvogner eiere mot 21 908 i 2015 (økning på 10%)

Fakta om bransjen:

Norges Caravanbransjeforbund har 134 medlemmer.

93 er forhandlere.

I 2015 omsatte bransjeforbundets medlemmer for rundt 6 milliarder NOK.

Bildetekst:

Generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm, kan konstatere at det aldri har vært så populært å bruke bobil i ferien som det var i 2016. Salget økte med hele 10 %.

----------------------------------------------------------------------------------

Kontakt:

Geir Holm, generalsekretær

Mobil: 92 89 82 58

E-post: post@caravanbransjen.no

www.caravanbransjen.no